Het teeltplan is gemaakt, de biologische en biologisch dynamische zaden besteld en inmiddels binnen, het gewonnen zaad van afgelopen najaar in kaart gebracht en de perspotjes staan klaar. Morgen wordt deel 1 van de 3 zaaimomenten binnen voor gezaaid, volgens de BD-kalender zijn het 2 mooie bloemenzaaidagen. Uitgerekend komt dat op 1450 zaden per zaaimoment van meer dan 35 verschillende soorten bloemen. Spannend hoe het deze keer weer uitpakt. Een plan hebben is niet zo moeilijk, maar anticiperen op dat wat er mogelijk is vraagt iets anders.

Vorig jaar had ik, in mijn onwetendheid ook 2 jarige bloemen gezaaid in de bloementuin. Maar 2-jarig houdt in dat ze pas het 2e jaar bloemen geven en dat zat niet in mijn bedenksel. Maar Peet had de planten op het perceel van vorig jaar met de grondbewerkingen gespaard waardoor ze vorige week uit de grond gehaald zijn en tijdelijk in kratten geplaatst. Afgelopen dinsdag werd de grond klaargelegd voor het deel van de bloemenpluktuin en voor de nieuw opgezette zelfpluktuin voor groenten van Peet en Elza. De percelen liggen naast elkaar dus het wordt dubbele oogstpret deze zomer. Je eigen bosje bloemen plukken én de mogelijkheid om zelf groenten naar keuze te oogsten. Het wordt steeds leuker 😉

Die 2-jarige waren al flinke planten, ik ben daardoor weer uit de winterstand….had gewoon flink spierpijn van het gesjouw en dan heb ik nog wel hulp gehad met het laden en lossen van die 90 kratten.  Hopelijk gaan ze in mei of begin juni al veel bloemen geven zodat we lekker vroeg kunnen starten met plukken. Ik heb er weer zin in!

Ik hou jullie van de vooruitgang op de hoogte, van de zaadjes, het uitplanten, het gevreesde onkruid, de bijtjes en de vlinders en als het goed is….heel veel mooie bloemen.

Liefs Marga