De eerste bloem is gespot! Hoe blij kun je zijn.

Ook wij hebben op de tuinderij de bui niet geschuild. Maar met 33 mm regen terwijl op diezelfde dag grote delen van Nederland met een stortvloed aan water en hagel grote schade aan hun gewassen hebben geleden hebben we het gevoel dat we de dans zijn ontsprongen.

Vorige week zijn de laatste 4 bedden met 28 bloemsoorten ingezaaid en het is bijna niet te geloven maar het water en de zon hebben hun werk gedaan want de eerste rijtjes met plantenkopjes zijn, met wat speurwerk, inmiddels zichtbaar. Heb de manier van zaaien weer aangepast omdat bij de huidige bedden al zichtbaar is geworden wat ik, in alle ijver toch niet helemaal goed heb gedaan……Hopelijk kiemen deze zaden nu sneller dan de vorige keer want er komen met het opschonen van de laatste grote bossen onkruid nog steeds ieniemienie kleine plantjes te voorschijn. Het voelt dan ook alsof we die plantjes redden van de verstikkingsdood. Nog 2 bedden van de 35 grof opschonen en dan is de grootste klap gegeven. Wat met de opstart nog 2 uur per bed (4 rijen van 20 meter) duurde om het onkruidvrij te krijgen, duurt nu bijna 5 uur. Het is een kunst om een verstikt plantje van 3 cm te ontcijferen tussen onkruid wat bijna 20 cm hoog is. Maar het lukt en dát maakt dat het ondanks de tijdsdruk heel bevredigend werk is.

Wat 2 weken geleden als een niet te volbrengen klus leek, lijkt door de vele spontaan aangeboden helpende handen toch te lukken en daar ben ik enorm blij mee. Er ontstaan mooie gesprekken en prachtige nieuwe ideeën op het veld en dat is zo waardevol!

Het reetje huppelt dagelijks trouw over de bloembedden naar de aardbeienplantjes om daarvan te snoepen. Waarschijnlijk heel erg vroeg omdat we alleen de verse hoefafdrukken mogen aanschouwen. Hopelijk lust ze geen bloemen…..

Irma van Studio Irma https://www.studioirma.nl is de flyers, de posters en de bloemenkaartjes aan het ontwerpen zodat deze komende week gedrukt en verspreidt kunnen worden. Want het is wél de bedoeling dat jullie regelmatig en met velen komen plukken, dus zeg het voort, zeg het voort.  Hopelijk lukt het om het laatste weekend van juni de pluktuin open te stellen maar het weer gaat dat bepalen. Ik hou jullie op de hoogte!

De pluktuin zal open zijn op donderdagavond van 18.00 – 21.00 uur en op zaterdag van 8.00 – 16.00 uur. Voor groepen vanaf 6 personen kan er op een andere middag of avond afgesproken worden. Door mij geplukte boeketten kunnen besteld worden en op de tuinderij of bij mij thuis opgehaald worden.

Locatie; BD-tuinderij de Kromme Lepel Laageinde 20 Bergen op Zoom, vlakbij Lepelstraat.

Geniet van al het moois wat de natuur ons geeft! Je wordt er dankbaar door.

Marga