Ik heb lang getwijfeld of ik een vervolg wilde geven aan de bloemenpluktuin. Wetende dat er weer mega veel werk aan komt en dat vraagt qua tijdsinvestering naast mijn vaste werkuren zoveel dat dat voor een 2e jaar niet haalbaar is. Vorig jaar bleef alleen de zondag over om mijn huis ‘plat te slaan’ (gewoon huishouden doen), administratie bij te werken en privé iets leuks te doen en ik vind het toch ook heerlijk om eens een vrije middag en/of avond in de zomer te hebben om iets of helemaal niets te hoeven doen. Bovendien is er een derde kleinkindje onderweg en ook daar wil ik graag tijd mee doorbrengen. Het níet doorzetten van de pluktuin bleef echter nog slechter voelen dan al deze toch echt wel redelijke argumenten. Maar de blijheid, de geluksmomenten en de rijkdom die ik ervaren heb in die bloemenzee maakt het de uitdaging waard om het opnieuw aan te gaan.

Maria Lichtmis is voorbij en dan wordt het toch echt tijd om een keuze te maken. Dus met Peet en Elza rond de tafel gaan zitten en alle mogelijkheden bekeken om het wél te doen in een haalbare versie. En dat gaat gebeuren. Wetende dat ik nu iets bedenk en dat de praktijk toch weer anders wordt 😉 Dat betekent i.i.g. voorzaaien in potjes in plaats van direct in de grond zaaien en pas later de plantjes uitplanten. Dat scheelt me waarschijnlijk uren onkruid plukken op mijn knieën. Dat onkruid zal vast blijven groeien maar dan heeft het plantje een voorsprong. De oppervlakte wordt gehalveerd…..3000m2 was natuurlijk ook erg overdreven 😉 Met smallere bedden en bredere looppaden wordt het ook toegankelijker. En met hulp van mensen die aangegeven hebben vrijwillig een handje te komen helpen om met mij samen die bloemenzee te scheppen gaat het vast goed komen.

Het grote boek ligt klaar en tussen het werk en de carnavalsactiviteiten mag ik weer heerlijk gaan uitzoeken welke eenjarige bloemen er deze zomer kunnen gaan stralen. Ik verheug me er op, hopelijk jullie ook en de insectenwereld ……die zeker en vast!

Liefs Marga