In het plukseizoen van 2020 heb ik regelmatig mijn telefoon ( op vliegtuigstand) mee het veld ingenomen om foto’s te maken van al die juweeltjes die daar stonden te pronken. Meer dan 550 foto’s! En afgelopen winter heb ik die met heel veel moeite gereduceerd naar 20 foto’s om daar wat kaartjes van af te laten drukken voor mijzelf om te kunnen versturen. Maar er waren een aantal mensen die aangaven die kaarten ook wel te willen hebben dus heb ik er uiteindelijk 5 kaartensets van gemaakt met 6 verschillende kaarten, allemaal even mooi 🤩💚. Elke set heeft een overzichtskaartje op de achterzijde zodat je kunt zien wat erin zit. De kaarten zijn naar alle tevredenheid gedrukt door https://www.copycompany.nl  op 100 % gerecycled papier, met afgeronde hoekjes en het kunststof doorzichtige hoesje is biologisch afbreekbaar.

Met de zomerstorm die als toetje kwam na de 3 weken hittegolf lagen alle Rudbeckia bloemen plat op de grond. Die heb ik geplukt en thuis heb ik er spontaan een hart van bloemen van gemaakt in het gras. Uiteraard is dat hart vastgelegd net als die prachtige Koninginnenpage (vlinder) die een paar uur na de storm zich als een waar fotomodel door mij liet fotograferen in de pluktuin. Alsof ze me wilden troosten omdat een deel van het bloemenveld verloren was gegaan. Ik was als een kind zo blij om achter die vlinder aan te fladderen in het veld om die prachtige plaatsjes te schieten. En ze zijn echt mooi, bijna niet echt. Het hart van de Rudbeckia bloemen en de Koninginnenpage komen in elke set terug omdat ik ze gewoon heel bijzonder vind. Verder zijn de kernen van veel bloemen gewoon magische kunstwerken. het geeft zo mooi weer hoe machtig mooi de natuur vorm geeft aan een voor ons verborgen krachtenveld. Daar is een aparte kaartenset aan gewijd. En in ieder kaartenset zit wel een insect op een bloem, dat zijn de voor mij zo geliefde beelden.

De kaarten zijn verkrijgbaar bij mij in de praktijk, op vrijdagmiddag en zaterdagochtend in de boerderijwinkel van Joris en Chantal van Aart https://heulhoeve.nl en op zaterdag de gehele dag in de boerderijwinkel van Peet en Elza de Krom van de Kromme Lepel https://www.facebook.com/Bio-tuinderij-De-Kromme-Lepel-449851665083789/?locale=nl_NL , daar waar de pluktuin ook gevestigd is.

De foto geeft de overzichtskaartjes weer maar in het echt zijn de kaarten vele malen mooier 😉 Alles aan die kaarten is met liefde en aandacht gedaan; de foto’s geschoten, de selectie gemaakt, de sets bepaald en verpakt. Ik verstuur ze met liefde naar diegene die een bloemetje, opstekertje, hart onder de riem kunnen gebruiken of iets te vieren hebben, hopelijk jullie ook.

Hartegroet Marga