Jaarlijks word ik verblijd door het bezoek van een Koninginnenpage in het bloemenveld. Het blijft een unieke vlinder die zich enkel daar laat zien waar de grond en de teelt niet belast zijn met kunstmest en chemische middelen. Ook dit jaar kwam zij ons met een bezoek vereren en maakte ze het me erg gemakkelijk om foto’s te maken. Zo van; ik poseer en jij haalt je hart lekker op. Nou dat heb ik gedaan!

Vervolgens spot ik er 1 week later nog en weer een week later zie ik er gewoon 2 op het veld rondvliegen. Nu is dat ongeveer 1500 m2 dus het is al geweldig dat ik het zag. Snel terug gerend om telefoon met camera te pakken om midden in het veld te gaan staan. Even later komt Katja, vriendin en collega, aan op het veld en vroeg lacherig wat ik daar stond te doen. Ik vertelde haar dat het een godswonder is dat er 2 Koninginnenpages op het veld rondvliegen en dat ik dat wonder vast ga leggen. Natuurlijk weet ik dat dát vrij onmogelijk lijkt te zijn, maar toch geloof ik in de kracht van het beelddenken.

Terwijl wij daar opgewonden staan te wachten vertel ik aan Katja dat ik worstel met een thema. Mijn innerlijke stem/ gevoel heeft nl. al een paar maal voorzichtig erop aangedrongen dat ik bepaalde keuzes moest gaan maken in mijn leven. Zekerheden mogen soms losgelaten worden om weer een volgende stap naar een volgende fase te kunnen zetten. Van oud naar nieuw…..wat zich nog niet concreet laat zien…..Maar zekerheden loslaten is ook spannend en maakt dat ik die innerlijke stem toch nog wat weg gedrukt heb en getreuzeld heb met het nemen van die stappen en daarmee ook mijn gezondheid onder druk gezet heb. Ook ik ben nog vol in de leer van het leven! En terwijl ik dat aan Katja sta te vertellen zeg ik tegen haar; ‘Waarschijnlijk moet ik er maar gewoon op vertrouwen dat de lichtwereld maakt dat het nieuwe zich ontvouwt zodra het oude is afgesloten en er gewoon voor mij gezorgd wordt’. En terwijl ik die woorden spreek landen de Koninginnenpages naast elkaar en kan ik ze op ‘het gemak’ op de foto zetten. Magisch gewoon, ik schoot er gewoon helemaal vol van. Zo werkt dat dus. Kleine aanvulling; de vlinder staat symbool voor een transformatie proces!

De dag erna werd ik voor 6 dagen geveld door een dubbele middenoorontsteking en kon ik alleen mijn eigen stem maar horen, ben tijdelijk zo doof als een kwartel. Tja wie niet luisteren wil naar die innerlijke stem terwijl dat blijkbaar echt de bedoeling is, die moet maar gewoon even voelen. Ik zeg dan ; Dank je wel!, ik snap 😉 Uiteraard heb ik die week erna stappen ondernomen en het lot was mij zeer gunstig gezind, het werd me erg gemakkelijk gemaakt om per direct ruimte te creëeren. Het nieuwe diende zich overigens een dag na mijn beslissing aan. Waar een prachtige vlinder wel niet goed voor kan zijn!

    

Een kenner heeft met me over het veld gelopen en heeft me ook nog een aantal rupsen van de Koninginnenpage laten zien die op de bloemen zitten. Vermoedelijk gaan we er nog meer zien.

Liefs van een zeer dankbare Marga 😉