Een wens vervuld. Ik droomde van een bloemenzee en die is er inmiddels. Vol geuren, kleuren, vlinders, bijen, lieveheersbeestjes en allerlei ander vliegend spul, want wat is het een drukte van belang. .Het is echt zo prachtig om te zien en om er in bezig te zijn. Wat een rijkdom zó veel bloemen bij elkaar. Zelfs op de boeketten die ik thuis heb staan ( pure verwennerij) vliegen de insecten af en aan. Ik geniet er nu maar ten volle van want zo groot gaat een pluktuin ook echt nooit meer worden. Het stuk grond wat ik mocht gebruiken is volledig benut en eigenlijk is dat veel te groot. Er kan een heel leger bloemen komen plukken en dan is het nog niet allemaal weg. En dat leger is nog niet langs gekomen en ondertussen blijft het heel veel werk om de boel onkruidvrij te houden, de paden begaanbaar en de bloemen regelmatig te toppen. Ondanks de vrijwillige hulp van Ellen en de helpende handen van Adrie is het een kluif om het naast mijn andere werk te doen. Het is goed dat ik er steeds weer zo blij van word en dat de tuin maar energie blijft geven.

 

De nieuwe zaaibedden liggen er goed bij en lopen de oudere bedden in. Daar waar het warme weer qua onkruiddruk lang mijn vriend is geweest zorgt het er nu voor dat de bloemen eigenlijk te snel in bloei komen. De geplande 6 weken ertussen is ingelopen naar 4 weken wat betekend dat er nog veel meer bloemen op korte termijn aan komen en dat de kans bestaat dat we oktober niet gaan halen. De natuur laat zich niet dwingen……. Dankzij de goede beregen planning van Peet staan alle bloemen er nog fris bij en blijven ze volgens plukkers, ondanks de warmte, minimaal anderhalve week staan. Dat is echt een wonder. Er worden prachtige gemengde boeketten geplukt met allerlei kleuren bij elkaar en  het is heel fijn dat ook anderen er blij van worden. Er komen zoveel leuke reactie’s tijdens de bezoeken en daar doe ik het voor.

 

Dus lieve mensen kom plukken in deze veel te grote pluktuin met magisch mooie bloemen,  je gaat er echt blij van worden!

 

Tot gauw!

 

Lieve groet Marga