Als je begint met voorzaaien in maart heb je een beeld in je hoofd van hoe het zou kunnen worden. Het blijft altijd een beetje uitproberen, gevoel volgen en kijken hoe het zich ontvouwt. Maar wat heeft het goed uitgepakt zeg. Het is natuurlijk fantastisch groeizaam weer en dat zie je terug in de natuur maar ook op het bloemenveld. Er staan soorten bij waarvan ik niet wist dat zij zo hoog konden worden. In al die jaren niet waargenomen. Waarschijnlijk door een combi van met meerderen soorten bij elkaar staan en het groeizame weer maar wat is het geweldig om te zien.

Het veld ziet er mede zo prachtig uit omdat ik wekelijks 1 tot 2 ochtenden vrijwillige hulp krijg van Karin. Zij is inmiddels goud waard geworden, dat snappen jullie wel. Daardoor heb ik alles uit durven planten wat voorgezaaid was en hebben we samen het (on)kruid binnen de perken kunnen houden. Dat mag ook echt wel even vermeld worden 😉 Verder zijn er ook nog een aantal vriendinnen die voor de gezelligheid wat ochtenden mee hebben geholpen en dat maakt van mij een dankbaar mens!

Gelukkig weten velen het veld te vinden, komen samen, kletsen gezellig bij in een van de zitjes en plukken vervolgens hun boeket. Ook groepen die afspreken om leuke bloemwerkjes te maken met hulp van een ervaren iemand komen steeds vaker langs. Een genot om mee te krijgen.

We hebben nog een maand te gaan en zoals het zich nu aan laat zien, gaat dat makkelijk lukken met de bloemenweelde die er nu nog is. Wie weet ontmoeten we elkaar nog op het veld.

 

Een zomerse groet, Marga