Gisteren tijdens de zomerstorm zijn de laatste plantjes uitgeplant. Niet handig met zo’n harde wind maar ze moesten er toch echt in. Nu waren het eigenlijk teveel plantjes dus ik had besloten op het veld een selectie te maken hoe of wat. Die selectie werd helaas voor mij gemaakt. Met een kruiwagen met 7 kratten vol met plantjes reed ik het veld op en voor de beeldvorming; die plantjes zijn nog ieniemienie klein en met een kleine worteling dus die wegen niets. Ik had het natuurlijk kunnen weten maar als je iets wilt wat eigenlijk niet kan krijg je tegenslag. Ik had me nog niet omgedraaid of de kruiwagen met alle plantjes viel om en de wind kreeg gelijk vat op de plantjes. Met moeite heb ik degene die nog in de zaaiplaten zaten kunnen redden maar het aantal was direct gereduceerd. De laatste planting was er dan ook een met hindernissen. Om 15.00 uur zat alles erin en was ik gratis en voor niks gezandstraald en goed uitgewaaid.

Vandaag tegen alle principes in ( zondag= rustdag) toch weer een dagje op het veld doorgebracht. Het weer was perfect om het onkruid te verwijderen. Met het los schoffelen zorgt de zon en een zacht briesje ervoor dat het onkruid snel indroogt en geen kans meer krijgt om te groeien. Volgende week houden ze weer wat neerslag en dan heeft onkruid eruit halen geen zin dus ik moest mijn kans waarnemen. Alle paden had ik afgelopen week al gerolschoffeld en die zagen er nog prima uit. De prachtige Duizendschoon heb ik met weemoed helemaal terug gesnoeid zodat die weer opnieuw uit kan schieten en er over 2 a 3 weken weer stralend bijstaat, de bijen en hommels waren er niet blij mee.

Hopelijk kan het plukseizoen starten in het laatste weekend van juni, houd de Facebook pagina en/of de website in de gaten daar zal ik het posten. Er moet nog wel het een en ander strak gezet worden om jullie fatsoenlijk te kunnen ontvangen, de brievenbus moet nog opgehangen worden waar de bijdrage van de boeketjes in gepost kunnen worden en een reserve watertank op het veld voor het water in de emmers. Irma van Studio Irma https://www.studioirma.nl maakt de nieuwe flyer weer up to date en zorgt ervoor dat er borden komen te staan rondom de tuinderij om jullie de weg te wijzen. Ik heb mezelf vorig jaar beloofd dat ik een korte adempauze zou nemen voor de drukke periode dus ik piep er even tussenuit om weer fris en fruitig het startschot in een prachtige biologisch dynamische bloemenpluktuin te kunnen geven. Ik heb er veel zin in en ben reuze benieuwd naar de groei en bloei van alle nieuwe en inmiddels bekende bloemen.

Tot horens of ziens!

Liefs Marga