Wat is natuurvoeding ?

Natuurvoeding is voeding uit de biologische of biologisch-dynamische landbouw dat met zorg en respect voor natuur en dier tot stand is gekomen. Biologisch geteelde gewassen groeien in een natuurlijk tempo, waardoor de groei evenwichtiger is en de planten minder gevoelig zijn voor ziekten en plagen. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt en het gebruik van genetisch gemanipuleerde organismen is binnen de biologische land- en tuinbouw niet toegestaan.

Het op deze manier omgaan met planten en dieren geeft een aanzienlijk verschil in smaak, houdbaarheid en voedingsstoffen omdat het meer tijd heeft gehad om te groeien, waardoor het meer vitaliteit en energie bevat. Deze levenskracht heeft een positieve invloed op lichaam én geest.

“Een voedingsmiddel is meer dan de som van voedingsstoffen.”

Ik geloof in de kracht van natuurvoeding maar ik beperk mij niet in het geven van adviezen enkel gericht op biologische voeding. Een voedingsadvies is immers op maat gemaakt. Wel zal ik vaak in mijn adviezen gebruik maken van voedingsmiddelen die misschien nog niet in het assortiment van een supermarkt zijn opgenomen maar die je kunt vinden in een natuurwinkel.

Op deze manier kun je meer variatie in je voedingspatroon brengen, wat uiteindelijk een positieve uitwerking op je gezondheid zal hebben.