Voeding en Gezondheid

 Gelukkig worden steeds meer mensen zich ervan bewust dat voeding een grote bijdrage kan leveren aan onze vitaliteit. Voeding die ons voedt doet iets anders met ons lichaam dan voeding die ons vult. Voor de wetenschappers onder ons zijn er gelukkig steeds meer onderzoeken die aantonen dat voeding wel degelijk een enorm grote rol speelt bij het ontstaan van ziektes, ter ondersteuning bij ziektes en voor het behoudt van onze gezondheid. Nu zijn al die onderzoeken geweldig maar beter is het om het zelf te ervaren en onbalans te voorkomen. 

Het is normaal om je vitaal te voelen. Gewoon fit, fris, fruitig en energiek. Helaas zijn er veel klachten die beschouwd worden alsof ze normaal zijn en bij je horen, maar die je vitaliteit ondermijnen. Gasvorming, obstipatie, brandend maagzuur, spierpijn, huidklachten, vermoeidheid, middagdipjes, altijd een hongerig gevoel hebben, hoofdpijn en noem al die kleine tot grote klachten maar op, zij zijn vaak terug te voeren naar je voeding.

Met wat aanpassingen zijn die dan ook vaak goed te verhelpen. Door op een andere manier naar voeding te kijken en weer te leren luisteren naar signalen van jouw lichaam kun je er zelf voor zorgen weer vitaal te worden.

Je gaat op die manier niet je lichaam redden door voeding weg te laten maar je gaat je lichaam versterken door volwaardige voeding afgestemd op jouw constitutie te eten. Met als uitgangspunt dat eten vooral ook heel erg lekker en niet ingewikkeld hoeft te zijn!