Advies in voeding

Onze voeding komt als het goed is uit de natuur, liefst zo onbewerkt mogelijk en geteelt in een gifvrije omgeving.  Door inzicht te krijgen in de natuurlijke eigenschappen en werking van voeding en rekening houdend met de seizoenen, kunnen wij als mens die unieke eigenschappen optimaal benutten en inzetten om onze levenskracht te ondersteunen en de vertering te versterken.

Afhankelijk van de klachten zoeken we samen uit wat jouw lichaam belast en wat juist versterkend kan werken. Uiteraard wordt daarbij uitgegaan van je natuurlijke aanleg (constitutie) en je huidige leefomstandigheden. Deze zijn mede bepalend voor de mate en de snelheid van herstel. Eenvoud en praktisch uitvoerbaar zijn uitgangspunt.

Verlies van vitaliteit heeft nooit 1 oorzaak en de uitdaging is om de puzzel passend te krijgen door voeding in een breder verband te trekken. Lichamelijke en geestelijke voeding zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Ik vind het altijd weer een uitdaging om puzzelstukjes op z’n plaats te krijgen maar uiteindelijk bepaal jij óf en hoe je het gaat intergreren in jouw leven. Soms is inzicht al voldoende om verandering te brengen.