Bovenstaande foto geeft zo mooi beeld aan het geheel; Moeder Aarde, het plantenrijk, het dierenrijk en de rijkdom van de mens die hiermee mag samenwerken.

Bewustwording, energie- en lichaamswerk

Het lichaam heeft celgeheugen en slaat gebeurtenissen die bewust of onbewust ingrijpen daarin op. Vaak kun je met je denkhoofd bedenken dat je gebeurtenissen verwerkt hebt maar niet doorleefde gevoelens werken op den duur remmend op de energie en kunnen stemmingen gaan drukken en lichamelijke ongemakken veroorzaken. Door  je bewust te worden van wat je voelt en hoe je daar naar handelt kun je in gesprek komen met je lichaam. Je lichaam is super zuiver en zal de vragen duidelijk ‘beantwoorden’.  Dat vraagt over het algemeen wel inzet om je bewust te worden voor datgene wat er nu werkelijk speelt. Tevens vraagt het moed om ernaar te kijken en emoties te durven doorleven inplaats van ze  ‘in de lichamelijkheid’ weg te drukken. Je lichaam ‘verstaan’ vraagt oefening en tijd maar tijdens de sessie spreek ik de taal van jouw lichaam dus ik begeleidt je daar doorheen.

Bepaalde emoties kunnen versterkt worden in dit leven maar gebouwd zijn op trauma’s of onopgeloste zaken uit vorige levens. Door een thema, gevoelens of emoties als vertrekpunt in te zetten tijdens de behandeling geeft je lichaam duidelijk aan of het enkel belasting is uit dit leven of dat het te maken heeft met vorige levens of familielijnen. De vraagstelling daarbij is bepalend en vraagt dan ook van mij om heel duidelijk te zijn.

Die belasting is echter goed uit je lichaam te verwijderen. Door de emoties centraal te stellen, specifieke vragen te stellen over gebeurtenissen die ermee te maken kunnen hebben reageert je lichaam duidelijk of er wel of geen blokkade op zit. Zit er een blokkade dan geven we je lichaam de mogelijkheid daar doorheen te werken op energetisch niveau. Tijdens het voorafgaande gesprek reageert mijn lichaam vaak al op bepaalde gebeurtenissen en van daaruit ontstaan dan de vragen die we aan het lichaam stellen. Ik ervaar precies wanneer jouw lichaam door die blokkade heen schuift. Zo leggen we samen de puzzel waar de ongemakken vandaan kunnen komen. En die puzzel is vaak heel verrassend! Doorgaans ervaar jij zelf al heel goed hoe jouw lichaam reageert, soms zie je beelden of ervaar je wisselende emoties, herinner je je ineens situaties of gedrag uit jouw leven, dat van je ouders, opa of oma. Het blijft steeds weer een magisch mooi proces. Vermoeiend maar wel heel helend. Na een sessie ben je vaak vermoeid, heb je het nodige ’te verteren’ dus geef jezelf wat rust erna.

Kijk voor meer info op schaduwwerk. Daar wordt uitleg gegeven over wat schaduwwerk in combinatie met lichaamswerk inhoudt.

Bovenstaande foto geeft zo mooi beeld aan het geheel; Moeder Aarde, het plantenrijk, het dierenrijk en de rijkdom van de mens die hiermee mag samenwerken.

Meer over bewustwording en energiewerk

 Klik op onderstaande buttons voor meer informatie over de verschillende onderwerpen.

Energie- en lichaamswerk

Lees meer over Energie- en lichaamswerk.

Schaduwwerk

Meer informatie over schaduwwerk.

Wichelroede lopen

Lees meer over  de gevolgen van belastende wateraders.

Huizen reinigen

Lees meer over het “reinigen” van huizen en onrustige energieën.