Steeds vaker krijg ik de vraag om een vervolg te geven op de workshop Heel-jezelf. Met doorvragen komt het er dan eigenlijk op neer dat er behoefte is om het geleerde vaker te oefenen waardoor het meer eigen gaat worden. Maar ook dat er in deze tijd van chaos in en om ons heen en velen leven in een steeds rijkere doch steeds kleiner wordende wereld, er een grote behoefte is om met gelijkgestemden bij elkaar te komen. Om met elkaar te zijn, ervaringen en visies te delen en de hoop op een liefdevollere wereld die in ieder van ons leeft te versterken.

Het lijkt me fijn om de gelegenheid te bieden om met elkaar te kunnen zijn en op zo’n avond of ochtend te beginnen met een geleide aardingsoefening en weer even te oefenen de eigen energie te verhogen. Vervolgens is het vrij om met elkaar te oefenen, er vragen over te stellen en in gesprek te gaan met elkaar.  Het doel is dat het positieve momenten zijn waardoor we de accu weer even op kunnen laden.

Ik zorg dat de thee klaar staat en vraag voor deze samenkom momenten een verblijdende bijdrage. Deze term heb ik gehoord in een podcast van Jorn Luka met Ronald Bernard en vond het een mooie vervanging voor de vrijblijvende of vrijwillige bijdrage. Waarom? Omdat je mij blij maakt met een bijdrage als dank voor het mogelijk maken elkaar te ontmoeten, om te oefenen, nieuwe dingen te leren, te ontspannen en een lekker kopje thee te drinken. Wat jij bijdraagt mag jij weten, dat is geheel aan jou. Er staat een potje klaar.